Beleggers vluchten in goud

De prijs van goud stijgt voor de zevende dag op rij. Beleggers zetten hun geld vast. De zorgen over de handelsoorlog hebben via de beurs hun portemonnee geraakt.

Beleggers kiezen voor goud in tijden van crisis.

De aartsvijand van goud, de Amerikaanse dollar, zakte afgelopen dagen in waarde en maakte de weg vrij voor een opmars van het edelmetaal met nog eens 0,6%. De prijs nadert een driemaands hoogtepunt na een bestendige opmars.

Op de Comex-beurs staat goud dat in augustus wordt geleverd op de hoogste stand sinds 20 februari bij $1346 per troy ounce (31,1 gram). Alleen in januari ging goud langer in prijs omhoog, elf dagen op rij toen.

De handelsspanningen tussen de VS en China zijn de belangrijkste oorzaak voor de behoefte aan veilige havens zoals goud.Maar aanvankelijk profiteerden de goudprijzen nauwelijks, omdat ook de Amerikaanse dollar veerkrachtig was, aldus goudspecialist en econoom Georgette Boele van ABN Amro Economisch Bureau.

Goudprijs gunstig
Aan het einde van vorige week is dit echter veranderd. De handelsoorlog escaleert. Rendementen nemen af in de VS en het Amerikaanse stelsel van centrale banken houdt de rente laag. De kans dat centrale banken ingrijpen is gering, gezien de problemen voor de wereldwijde groei.

Er zit meer in het vat voor goud, aldus ABN Amro. Analist Boele voorziet dat de goudprijs stijgt naar $1400 per troy ounce.


Goudprijs per gram

Alle mogelijkheden kan u aanvinken binnen onderstaande goudgrafiek. U kan de goudprijs vandaag bekijken. U kan de goudkoers vandaagbekijken. Vergelijken met verschillende periodes kan. U kan selecteren wat de goudprijs per kilo is. En wat de goudprijs per gram is. Goud en zilver hebben ieder moment een prijs, elke minuut van de dag. Wereldwijd en in iedere munt. De goudprijs en zilverprijs komen tot stand op de wereldmarkt. Op de markt zijn er kopers en verkopers die tegenover elkaar staan. De koper heeft een bied-prijs en de verkoper laat-prijs. De prijs tussen de biedprijs en laatprijs is de middenkoers. Op deze manier wordt de goudkoers en de zilverkoers bepaald.

Komono horloges dames
Komono komt uit de koker van Belgische designers. Ze gingen op zoek naar iets nieuws. Het moest aan de ene kant vernieuwend zijn en aantrekkingskracht hebben, aan de andere kant draagbaar en stijlvol. De mensen van Komono is dat zeker gelukt. Het resultaat is te bewonderen in onze webshop bij Komono horloges en Komono zonnebrillen. Komono betekent ‘kleine dingen’. De naam is gekozen, omdat de ontwerpers van Komono horloges een passie hebben voor de kleine details in het leven.